Elkészítése
A mélyhűtött zöldborsót forrázzuk le, majd szűrjük le. A gépsonkát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. A karajt hosszában egy hegyes késsel átszúrjuk, majd sózzuk be.
A puha, de nem olvasztott vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a búzadarát, majd simára keverjük. Az így kapott krémhez hozzáadjuk a borsót, 5 dkg lecsöpögtetett kukoricát, a paprikát, a petrezselymet és a kakukkfüvet, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezt a tölteléket a karajba töltjük, és hústűkkel lezárjuk a végeit.
A hús külsejét borsozzuk, alaposan bekenjük olajjal, majd sütőzacskóba tesszük és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Ezután a zacskót felvágjuk, a szafttal meglocsoljuk a húst, és további 10 percig sütjük, hogy szép színt kapjon. Pihentetjük 5-10 percig, majd felszeleteljük.
A kukoricát majonézzel, mustárral, tejföllel, sóval és borssal összekeverjük, és a karaj mellé tálaljuk.
Sztori
Mivel nem kaptam hosszúkás karajt, maradt egy kis töltelék, amit leveles tésztába töltve, 25 perc alatt kisütöttem.
