Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg rövidkaraj (egyben)
  • 5 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db tojás
  • 10 dkg gépsonka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg búzadara
  • só
  • bors
  • kakukkfű
  • majonéz
  • tejföl
  • mustár
Töltött karaj

Elkészítése

A mélyhűtött zöldborsót forrázzuk le, majd szűrjük le. A gépsonkát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. A karajt hosszában egy hegyes késsel átszúrjuk, majd sózzuk be.

A puha, de nem olvasztott vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a búzadarát, majd simára keverjük. Az így kapott krémhez hozzáadjuk a borsót, 5 dkg lecsöpögtetett kukoricát, a paprikát, a petrezselymet és a kakukkfüvet, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezt a tölteléket a karajba töltjük, és hústűkkel lezárjuk a végeit.

A hús külsejét borsozzuk, alaposan bekenjük olajjal, majd sütőzacskóba tesszük és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Ezután a zacskót felvágjuk, a szafttal meglocsoljuk a húst, és további 10 percig sütjük, hogy szép színt kapjon. Pihentetjük 5-10 percig, majd felszeleteljük.

A kukoricát majonézzel, mustárral, tejföllel, sóval és borssal összekeverjük, és a karaj mellé tálaljuk.

Sztori

Mivel nem kaptam hosszúkás karajt, maradt egy kis töltelék, amit leveles tésztába töltve, 25 perc alatt kisütöttem.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-karaj-4/