Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karaj fűszeres sült krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab egész, csont nélküli karaj
  • 1 szál sütni való kolbász
  • 1 kg krumpli
  • só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál vegeta
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors
  • olaj
  • 2 teáskanál grill zöldségkeverék
  • 1 teáskanál petrezselyemzöld

Elkészítése

A sütés előtti napon a kolbászt betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.

A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. 3 ek olajat elkeverünk a grill fűszerrel és a petrezselyemmel.

A krumplit egy nagyobb tepsibe tesszük, majd ráöntjük az ízesített olajat és jól összeforgatjuk az egészet.

A karajt átszúrjuk és beledugjuk a fagyott kolbászt.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és kérget pirítunk a hús minden oldalára. 3 ek olajban elkeverjük a sót, zúzott fokhagymát, borsot és a vegetát, majd ezt a keveréket alaposan beledörzsöljük a már nem meleg húsba.

Az elkészített húst a krumplira tesszük, öntünk alá 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.

180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-karaj-fuszeres-sult-krumplival/