Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karaj gazdagon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 4 szelet sonka (vagy füstölt tarja )
  • 4 szelet trappista sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 1 szál parasztkolbász
  • 2 db tojás
  • só

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Előkészítésként kiklopfoljuk a karajszeleteket és sózzuk őket. A kolbászt karikákra vágjuk, az újhagymát 5-6 cm-es darabokra szeleteljük, a tojásokat megfőzzük és szintén felkarikázzuk.

A hússzeletek egyik felére ráhelyezünk egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd teszünk rá egy darab újhagymát, 2-3 kolbászkarikát és tojáskarikát. Ráhajtjuk a hús másik felét, így kialakítva a töltött szeleteket.

Ezután bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a töltött húsokat. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük őket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-karaj-gazdagon/