Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karaj joghurtos salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet trappista sajt
  • 1 db hegyes erős paprika
  • só

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

A salátához

  • 1 fej jégsaláta
  • 1 db uborka
  • 1 csomag retek
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 db sárga paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagy doboz joghurt
  • só
  • őrölt fehérbors
Töltött karaj joghurtos salátával

Elkészítése

Először megtisztítjuk és alaposan megmossuk a zöldségeket, majd ízlés szerint feldaraboljuk őket. A jégsalátát darabokra tépkedjük, hogy friss, könnyű alapot adjunk a salátához. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A csípős paprikát vékony szeletekre vágjuk.

Minden hússzeletre helyezünk egy szelet bacont, egy szelet sajtot és egy szelet csípős paprikát. Ezután a húst felgöngyöljük, és klasszikus módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Közepes hőfokon aranybarnára sütjük a felgöngyölt húsokat.

A saláta elkészítése

A feldarabolt zöldségeket összekeverjük, majd a joghurtot sóval és borssal ízesítjük, és a salátára öntjük. Jól elkeverjük, hogy minden zöldséget bevonjon az öntet.

Tálalás

A megsült húsokat felvágjuk, és a friss salátával együtt tálaljuk. Az étel egyszerű, gyors és ízletes, tökéletes választás akár egy könnyed ebédhez vagy vacsorához. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-karaj-joghurtos-salataval/