Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 20 dkg kolbász
  • 3 db főtt tojás
  • 5 db savanyú uborka
  • 1 db pritaminpaprika
  • 20 dkg trappista sajt ( vagy lapka sajt)

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk és fehér borssal megszórjuk. Erre ráhelyezzük a lapka sajtot, majd a hosszában negyedelt kolbász egy negyedét a hús közepére tesszük. Mellé helyezzük a negyedelt tojásokból kettőt.

A tojásokra egy-egy vékony szelet pritamin paprikát, majd a negyedelt savanyú uborkát helyezzük. A húst feltekerjük, és panírozzuk (lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk).

Nem teljesen forró olajban, lassú tűzön sütjük, amíg a hús aranybarnára nem sül és a belseje is átsül.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-karaj/