Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg szép,vastag oldalas Fűszerezéshez: oldalas fűszerkeverék Töltelékhez: 4 zsemle 3 tojás só 15 dkg vargánya gomba 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve 2 gerezd fokhagyma reszelve őrölt bors ízlés szerint 3 lapka sajt kisebb darabokra vágva petrezselyem zöldje aprítva Elkészítése: Az oldalast középen ketté nyitottam, majd oldalas fűszerrel jól bedörzsöltem mind két oldalát és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg szép,vastag oldalas

Fűszerezéshez:

  • oldalas fűszerkeverék

Töltelékhez:

  • 4 zsemle
  • 3 tojás
  • 15 dkg vargánya gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 lapka sajt kisebb darabokra vágva
  • petrezselyem zöldje aprítva

Elkészítése:

Az oldalast középen ketté nyitottam, majd oldalas fűszerrel jól bedörzsöltem mind két oldalát és a belsejét is. Jó fél óráig hagytam állni, hogy a fűszer íze jól átjárja.

A zsemléket vízbe beáztattam, kifacsartam és a töltelék többi hozzávalóival összekevertem. Ezt a masszát tettem a szétnyitott oldalasba. Fehér cérnával összevarrtam.

Egy tepsit olajjal kikentem, a töltött oldalast beletettem és 2,5 dl vizet öntöttem a tepsibe. Alufóliával betakartam és 220 fokon 90 percet sütöttem, mivel nagyon vastag volt az oldalas. A fóliát levettem, a pecsenyelével öntöztem. A hőfokot 180 fokra vettem vissza és kb még 30 percig sütöttem.

Kihűtve, bordánként szeletelve tálaltam. Tepsiben sült burgonyával, házi savanyúsággal fogyasztottuk. Előző nap is elkészíthető.
Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is