Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött oldalas, töltött dagadó, töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • 1 kg dagadó
  • 3 darab csirkecomb (egész)

Töltelékhez

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 3 főtt tojás
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 darab zsemle
  • 125 g rizs
  • só
  • bors

Elkészítése

A húsokat felszúrjuk, a csirkecombokon pedig fellazítjuk a bőrt, majd a húsokat alaposan besózzuk.

A töltelékhez a májat egy éles késsel elkaprjuk. A zöldségeket meghámozzuk és lereszeljük. A zöldségzöldet felaprítjuk és a főtt tojásokat apróra vágjuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk pár percre, majd kinyomkodjuk és összedolgozzuk a májjal, zöldségekkel, végül beleforgatjuk a főtt rizst, egész tojást, sózzuk, borsozzuk, delikátozzuk és egy kevés zsemlemorzsával megszórjuk.

Az így kapott tölteleket a húsokba töltjük, a comboknak a bőre alá.

Külön-külön alufoliába csomagoljuk a húsokat és úgy helyezzük egy nagy tepsire.

Az aljába vizet öntünk így kezdjük el sütni. Kb 1 óra elteltével levesszük az alufóliat, kevés zsírt teszünk alá, meglocsoljuk olajjal is és így sütjük tovább, míg ropogós és piros nem lesz. Ez még kb 30 perc.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-oldalas-toltott-dagado-toltott-csirkecomb/