Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5-2 kg sertésoldalas
  • só
  • bors
  • 0,5 dl sör
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 0,5 kg gomba
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • olaj

Elkészítése

Az oldalasba zsebet szúrunk kellő képen kitágítjuk, mélyítjük. Hosszában a bordákat bárddal megvágjuk hogy a csont kettéváljon. A bordák mellett éles késsel bevagdaljuk a hártyát.

Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és sörrel belocsoljuk. Egy éjszakán át pihentetjük.

Másnap elkészítjük a tölteléket. Megdinszteljük a vöröshagymát, a gombát és a májat sózzuk borsozzuk, ha megpárolódott egy tojást verünk rá. Ezzel a töltelékkel megtöltsük az oldalast. Hústűvel összetűzzük. Tepsibe helyezzük úgy hogy a bordák legyenek alul.ráöntjük a páclevet és olajat.

Alufóliával letakarjuk és megpároljuk.Addig pároljuk, míg a bordákat egy villával ki tudjuk forgatni. Ekkor megfordítjuk a húst és bordás felével felül pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-oldalas/