Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Töltött, rántott karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg csont nélküli karaj szeletelve só ízlés szerint A töltelékhez: 2 zsemle 1 tojás só ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve 1 gerezd fokhagyma reszelve 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva 4 cikk sajt 2 ek étolaj A panírozáshoz: 10 dkg liszt 3 tojás 15 dkg zsemlemorzsa A körethez: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.08.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg csont nélküli karaj szeletelve
  • só ízlés szerint

A töltelékhez:

  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 4 cikk sajt
  • 2 ek étolaj

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A körethez:

  • 1 kg burgogya
  • ételízesítő
  • 2 ek folyékony margarin
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva

A paradicsomsalátához:

  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk ecet
  • 1 tk olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva

Elkészítése:

A karajt 1,5 cm-es darabokra szeljük fel. Klopfoljuk ki vékonyra és szórjuk meg mindkét oldalát sóval.

A zsemléket vízben áztassuk meg, majd facsarjuk ki. A felhevített étolajon dinszteljük meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd öntsük rá a felvert tojást, a petrezselyemzöldet és az egészet süssük össze.

A tűzről levéve a feldarabolt sajtot is keverjük hozzá. Ha kell, akkor még ízesíthetjük fűszerekkel.

A hús szeleteken elosztjuk a tölteléket. Az egész szeleteket bekenjük a masszával és feltekerjük.

Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt étolajban kisütjük. Ha kicsit hűl, szépen lehet majd szeletelni.

Karikára vágjuk a paradicsomot és fél karikára a hagymát. Egy tálba tesszük a paradicsom negyedét, rá a hagyma negyedét szálakra szedve. Sót és borsot szórunk rá. A maradék alapanyagokat ugyanígy rétegezzük rá. A végén ecettel és olajjal locsoljuk, majd petrezselyemzölddel bőven megszórjuk. Fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben pihentetjük.

A burgonyát megmossuk, sós vízben, hájában megfőzzük. Leszűrjük és a héját lehúzzuk. Feldaraboljuk, egy tálba tesszük, kevés vegetával megszórjuk, a zöldséggel és folyékony margarinnal elkeverjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is