Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött, rántott karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg karaj
  • 5 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • só
  • 2 db zsemle
  • 3 db csirkemáj
  • 1 konzerv májkrém
  • 0,5 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése

A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd ízlés szerint befűszerezzük. Két zsemlét vízbe áztatunk, majd alaposan kinyomkodjuk belőlük a vizet. A hagymát apróra vágjuk, és a kis kockákra vágott májjal együtt megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléhez, majd belekeverjük a májkrémet, pirospaprikát, borsot és sót. Az egészet jól összedolgozzuk.

A tölteléket a hússzeletek közepébe kanalazzuk, majd a húst feltekerjük, és hústűvel összetűzzük. A töltött húsokat panírozzuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

Sztori: Mivel untuk a hagyományos rántott húst, ezért újítottam ezzel a töltött változattal.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-rantott-karaj/