Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Töltött sertésborda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött sertésborda igazi klasszikus fogás, amelyben a hús belsejébe sajt, bacon és újhagyma kerül. Ropogós panír fedi, belül pedig omlós és szaftos marad, így egy kiadós ebédhez tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

Előkészítés

A karajszeleteket kiklopfoljuk és enyhén megsózzuk. Az újhagymát 5–6 cm-es darabokra vágjuk. Minden hússzeletre 2 szelet bacont, 1–2 darab újhagymát és egy háromszög sajtot helyezünk, majd a húsokat összehajtjuk.

Panírozás és sütés

A megtöltött szeleteket először rozslisztbe, majd felvert tojásba, végül rozsos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Tálalás

Szalma burgonyával és friss salátával kínáljuk, de jól illik hozzá párolt rizs vagy krumplipüré is.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk sonkával, füstölt sajttal vagy akár párolt gombával is. Sütés után érdemes pár percig pihentetni, hogy a sajt ne folyjon ki szeleteléskor.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is