Elkészítése
Előkészítés
A karajszeleteket kiklopfoljuk és enyhén megsózzuk. Az újhagymát 5–6 cm-es darabokra vágjuk. Minden hússzeletre 2 szelet bacont, 1–2 darab újhagymát és egy háromszög sajtot helyezünk, majd a húsokat összehajtjuk.
Panírozás és sütés
A megtöltött szeleteket először rozslisztbe, majd felvert tojásba, végül rozsos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Tálalás
Szalma burgonyával és friss salátával kínáljuk, de jól illik hozzá párolt rizs vagy krumplipüré is.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk sonkával, füstölt sajttal vagy akár párolt gombával is. Sütés után érdemes pár percig pihentetni, hogy a sajt ne folyjon ki szeleteléskor.
