Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött sertésborda csípős töltelékkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 kanál dijoni mustár
  •  8 kocka medve sajt
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • só
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl étolaj

Elkészítése

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat megsózzuk.

A paprikát apróra vágjuk, és összedolgozzuk a Medve sajttal és a mustárral. Sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a tölteléket négy egyenlő részre osztjuk.

A hússzeletek egyik felére elosztjuk a tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felét, és óvatosan összenyomjuk a széleket.

A megtöltött húsokat klasszikus módon bepanírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. A kész szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Tálalási javaslat: Szalmaburgonyával vagy friss salátával kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-sertesborda-csipos-toltelekkel/