Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Töltött sertésborda kolbászos krémsajtos töltelékkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a recept a klasszikus rántott hús különleges változata: a karajszeletek belsejébe kolbászból, paprikából, lila hagymából és krémsajtból készült fűszeres töltelék kerül. Bő olajban aranybarnára sütve igazi laktató, ízes fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók 4 személyre

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A hegyes erős paprikát, a kápia paprikát, a kolbászt és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. Ezeket a hozzávalókat a kenhető sajttal összekeverjük, sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.

A tölteléket a karajszelet egyik felére halmozzuk, majd ráhajtjuk a másik felét. A megtöltött húsokat a szokásos módon panírozzuk: először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

Tálalás

Frissen tálaljuk, például zöldséges rizzsel és friss salátával.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk: tehetünk bele reszelt sajtot, apróra vágott gombát vagy petrezselymet is. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a krémsajtot egy kevés mustárral keverhetjük ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is