Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött sertésborda kolbászos krémsajtos töltelékkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 cikk medvesajt
  • 20 dkg parasztkolbász
  • só
  • őrölt fehérbors

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, majd megsózzuk. A hegyes erős paprikát, a kápia paprikát, a kolbászt és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. Ezeket a hozzávalókat a kenhető sajttal összekeverjük, sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.

A tölteléket a karajszelet egyik felére halmozzuk, majd ráhajtjuk a másik felét. A megtöltött húsokat a szokásos módon panírozzuk: először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

Tálalás

Frissen tálaljuk, például zöldséges rizzsel és friss salátával.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk: tehetünk bele reszelt sajtot, apróra vágott gombát vagy petrezselymet is. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a krémsajtot egy kevés mustárral keverhetjük ki.

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-sertesborda-kolbaszos-kremsajtos-toltelekkel/