Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött sertésszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéskaraj
  • sertéssült fűszersó
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 18 darab kolbász karika
  • 12 szelet gomba
  • 3 szelet füstölt tarja

Elkészítése

A sertéskarajt 6 vastag, két ujjnyi szeletre vágom, majd vágódeszkán elfektetve zsebet vágok mindegyikbe. Fűszersóval alaposan bedörzsölöm a hús külsejét és a zsebeket is.

Egy serpenyőben felforrósítom a sertészsírt, majd 10 percig sütöm az egyik, majd a másik oldalát a zsebes szeleteknek, nagyon lassú lángon.

20 perc elteltével egy tepsibe fektetem őket, hagyom hűlni kicsit. Addig bekapcsolom a sütőt 160 °C-ra.

A zsebeket elkezdem tölteni, 3-3 karika kolbász, fél-fél szelet füstölt tarja, 2-2 szelet gomba.

A serpenyőben maradt fűszeres zsírral meglocsolom, alufóliával lefedem és 1 órán át sütöm az előmelegített sütőben.

1 óra elteltével kiveszem a tepsit, leöntöm a zsiradékot a húsról egy hőálló tálba.

A sütő hőfokát átállítom 200-ra, majd amikor elérte ezt a hőmérsékletet, akkor egy evőkanállal finoman meglocsolom a szafttal a hússzeleteket és visszateszem hőlégkeveréssel a sütőbe.

Ennek a hirtelen magas hőnek a hatására fog képződni egy finom kéreg az oldalain, körülbelül 10-15 perc alatt.

Párolt rizzsel, burgonyával és mártással tálalom.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/toltott-sertesszelet/