Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Töltött szűzpecsenye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg szűzpecsenye 2 zsemle vágott petrezselyemzöld só őrölt bors 1 kisebb vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 6 tojás 1 szál főtt sárgarépa Elkészítése: A szűzpecsenyét hosszában ketté hasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A tölteléket elkészítjük. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyemzöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vörös hagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.04.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 2 zsemle
  • vágott petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 tojás
  • 1 szál főtt sárgarépa


Elkészítése:

A szűzpecsenyét hosszában ketté hasítjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen.

A tölteléket elkészítjük. A zsemlét tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. Összekeverjük petrezselyemzöldjével, sózzuk, borssal, reszelt vörös hagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd 2 nyers tojást adunk hozzá.

A maradék tojásokat keményre főzzük, majd egyet felaprítunk. A répát is feldaraboljuk és a tojással együtt a töltelékhez adjuk..

A szűzpecsenyét kívül és belül is enyhén sózzuk, borsozzuk. Szétnyitva az egyik felére tesszük a tölteléket és ráhelyezzük a keményre főtt tojásokat. Összehajtjuk,majd fóliába csomagoljuk.

Egy tepsit olajjal kikenünk, 2 dl vizet öntünk bele és a fóliába csomagolt pecsenyét beletesszük. Fóliával a tepsit lezárjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük.

A sütés vége felé a fóliát a tepsiről és húsról is levesszük, pecsenyelével megöntözzük és készre sütjük. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Kihűlt állapotban ferdén szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is