Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta 1 kg sertéscomb 2 kk só 1 tk őrölt bors 1 tk ételízesítő 2 ek házi darált paprika 2-3 gerezd zúzott fokhagyma 1 dl olaj 1 nagy fej vöröshagyma 1 mk őrölt pirospaprika Elkészítése: A savanyú káposztát jól átmossuk, eltávolítjuk belőle a szemes borsot, babérlevelet. Annyi vízben, hogy ellepje, fedő […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 1 kg sertéscomb
  • 2 kk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 ek házi darált paprika
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 mk őrölt pirospaprika


Elkészítése:

A savanyú káposztát jól átmossuk, eltávolítjuk belőle a szemes borsot, babérlevelet.

Annyi vízben, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük.

Ha kicsit hűlt, jól kicsavarjuk.

Egy nagy tepsibe kb. 1 dl olajat öntünk és rászórjuk a kicsavart káposztát.

Jól összekeverjük, és előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Ez alatt párszor érdemes átkeverni, nehogy megégjen.

Közben a combot nem túl apró kockára vágjuk és annyi vízben, hogy félig ellepje, fedő alatt puhára főzzük.

Ha már puha, akkor ráreszelünk egy nagy fej vöröshagymát.

Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, darált paprikával, zúzott fokhagymával és öntünk rá kb. 1 dl olajat.

Kicsit lepirítjuk.

Ha már szép pirult a hús és a káposzta is puha, akkor összekeverjük a két részt és megszórjuk őrölt pirospaprikával, jól összeforgatjuk és átforrósítjuk. Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük sóval, borssal.

Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

[box style=”info”]Amikor itt a hideg, biztos, hogy készítek toros káposztát. Sajnos ez olyan étel, hogy nem lehet kis adagot készíteni, de szerencsére jól fagyasztható. A tematikát Anyukámtól tanultam és jó borsosan szeretjük. Ez olyan finomság, amit sokan másképpen csinálnak, de azt hiszem egy a fontos, a végeredmény.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is