Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,3 kg csont nélküli rövidkaraj (egyben) 6 szelet füstölt sajt 6 szelet trappista sajt 12 szelet kolozsvári szalonna 24 szelet füstölt kolbász 6 szelet pirosodó tv paprika 12 szelet paradicsom Pác: 5 ek étolaj 1 ek mustár 3 gerezd zúzott fokhagyma 1 csomag magyaros fűszerkeverék 1 kk őrölt bors Elkészítése: A pácoláshoz az anyagokat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,3 kg csont nélküli rövidkaraj (egyben)
  • 6 szelet füstölt sajt
  • 6 szelet trappista sajt
  • 12 szelet kolozsvári szalonna
  • 24 szelet füstölt kolbász
  • 6 szelet pirosodó tv paprika
  • 12 szelet paradicsom

Pác:

  • 5 ek étolaj
  • 1 ek mustár
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csomag magyaros fűszerkeverék
  • 1 kk őrölt bors


Elkészítése:

A pácoláshoz az anyagokat jól összekeverjük, és az előzőleg 12 részre, 3/4-ig beszeletelt (az alja maradjon egyben) karajt kívül-belül bedörzsöljük vele. Folpackba, vagy nejlontasakba légmentesen lezárva minimum 12 órára betesszük a hűtőbe! Ez azért fontos, mert a mustár átpuhítja a hús rostjait, így sokkal hamarabb megpuhul a sütéskor, és ezáltal egy időben sül meg a kolbásszal, szalonnával!

Másnap szeletenként elosztva beletöltjük a karajba a hozzávalókat. Nekem maradt belőle bőven, és adott volt 3 csirkecomb, aminek a bőre alá betöltöttem az előkészületekből megmaradt szalonnából, kolbászból, sajtból, paprikából, paradicsomból.

Mivel elég bőven ereszt levet a hús és a hozzávalók, így natúr tesszük tepsibe, vagy sütőtálba, lefedjük légmentesen, és 190 fokon kb. másfél órát “pároljuk”. Ezalatt annyi levet ereszt, hogy szinte fő, ezért nyugodtan le lehet önteni róla, ha nagyon lédús!

Levesszük a sütőtál tetejét, vagy az alufóliát, és még 15-20 percet pirítjuk a töltött húsokat!

Miután elkészült, kivesszük a sütőből, és pihentetjük 15 percet, azután éles késsel gyönyörűen szeletelhető!

Krumplipürével és házi kovászos uborkával tálaltam! Nagyon finom, és rendkívül laktató!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is