Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tüzes hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 kg sertéshús (vagy marha)
  • 2 dl ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • őrölt pirospaprika
  • chilipaprika
  • Erős Pista
  • csípős pirosarany
  • só
  • bors

Elkészítése

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk az apróra kockázott húst, visszatesszük a tűzre, és kicsit átpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a ketchupot és a mustárt, majd lefedve, kis lángon főzzük.

Időnként kevés vízzel pótoljuk a folyadékot, hogy ne süljön le. Amikor a hús már félig megpuhult, ízlés szerint hozzáadjuk a csípős fűszereket – például erőspaprika-krémet, chiliport vagy friss csilit.

Tovább főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek jól összeérnek. Puha kenyérrel, párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tuzes-hus/