Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tüzes pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 2 darab chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • zsálya
  • 0,5 dl száraz fehérbor

Elkészítése

A paprikákat hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

A fokhagymát meghámozzuk és zúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük.

Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.

A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet és szeleteljük fel vékonyan. Sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal és tegyük hűtőbe legalább egy órára.

Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

Ízlés szerint tálalhatjuk salátával vagy steak/hasábburgonyával.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tuzes-pecsenye/