Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

“Tüzes” sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 vastagabb szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 kis doboz kukorica
  • 4-5 db kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros )
  • 1-2 db chili paprika
  • só
  • bors
  • grill fűszerkeverék
  • étolaj
  • ételízesítő

Elkészítése

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, megszórjuk grillfűszerrel és borssal. 1-2 órára a hűtőbe tesszük. A konzervkukoricát leszűrjük, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A hússzeleteket kevés olajon serpenyőben pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékban átpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a kukoricát, majd borssal és ételízesítővel ízesítjük. Ha szeretjük a csípőset, chilit is tehetünk bele. Pár percig pároljuk, majd a hússzeleteket a zöldséges raguval tálaljuk.

Kínálhatunk mellé köretet vagy friss kenyeret is.

https://receptneked.wps.hu/sertes/tuzes-sertesborda/