Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg hús
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehér répa
  • 2 vöröshagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoránna
  • piros paprika
  • esetleg ételízesítő
  • ízlés szerint kristály cukor, mustár és tejföl


Elkészítése:

A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, tovább pároljuk, majd hozzá rakjuk a többi hozzávalót a tejföl és a mustár kivételével, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.

Puhára főzzük, ha készen van, kiszedjük a húst és a többi anyagot pépesítjük.

Ezután tejfölt és mustárt keverünk hozzá, a húst vissza rakjuk és egybe főzzük pár percig amíg forrni nem kezd.

Knédlivel, zsemle gombóccal, forrázott gombóccal, kifőtt tésztával tálaljuk!

https://receptneked.wps.hu/sertes/vadas-3/