Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas mártás sertéshússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús
  • 3 evőkanál olaj
  • 40 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál szemes bors
  • 2 darab babérlevél
  • 0,5 evőkanál ecet
  • 0,5 evőkanál mustár
  • 0,5 citrom héja
  • 3 dl tejföl (elmaradhat)
  • 1 dl vörösbor (elmaradhat)

Elkészítése

Először a cukrot pirítsunk meg és öntsük rá a vörösbort, majd tegyük félre.

A húst vágjuk szeletekre és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd ezt is tegyük félre.

2 l vizet kezdjünk el forralni, amibe belerakjuk a felkarikázott répát, fehérrépát, karikázott vöröshagymát, a szemes borsot, babérlevelet, ecetet, sót, citrom héját, végül beleöntjük a bort, amiben mostanra már felolvadt a pirított cukor.

Amikor megfő, leszűrjük és félretesszük a páclevet és a zöldséget is, amiből kidobtuk a babérlevelet és citrom héját.

A forró olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket, majd egy kevés páclével takaréklángon puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a levet alatta. A végén lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldséget 1-2 perc alatt, megszórjuk a liszttel és ezzel is pirítjuk kicsit, majd a maradék páclevet ráöntjük és összefőzzük. Ezután hozzáadjuk a mustárt, tejfölt és botmixerrel pürésítjük az egészet. Ezután belerakjuk a hússzeleteket és felforraljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor ízesítsük a saját szájízünk szerint.

Csőtésztával vagy zsemle/kifligombóccal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/vadas-martas-serteshussal/