Először a cukrot pirítsunk meg és öntsük rá a vörösbort, majd tegyük félre.
A húst vágjuk szeletekre és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd ezt is tegyük félre.
2 l vizet kezdjünk el forralni, amibe belerakjuk a felkarikázott répát, fehérrépát, karikázott vöröshagymát, a szemes borsot, babérlevelet, ecetet, sót, citrom héját, végül beleöntjük a bort, amiben mostanra már felolvadt a pirított cukor.
Amikor megfő, leszűrjük és félretesszük a páclevet és a zöldséget is, amiből kidobtuk a babérlevelet és citrom héját.
A forró olajon hirtelen megpirítjuk a hússzeleteket, majd egy kevés páclével takaréklángon puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a levet alatta. A végén lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldséget 1-2 perc alatt, megszórjuk a liszttel és ezzel is pirítjuk kicsit, majd a maradék páclevet ráöntjük és összefőzzük. Ezután hozzáadjuk a mustárt, tejfölt és botmixerrel pürésítjük az egészet. Ezután belerakjuk a hússzeleteket és felforraljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor ízesítsük a saját szájízünk szerint.
Csőtésztával vagy zsemle/kifligombóccal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!