Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vadas zsemlegombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet sovány marhahús (vagy sertéshús)
  • 5 db répa
  • 3 db fehérrépa
  • 0,5 db zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl

Zsemlegombóc

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • só
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A hús szeleteket sózom, borsozom és egy lábasban mindkét oldalukat hirtelen át sütöm.

A zöldségeket nagyobb darabokra vágom, és az egészet visszateszem a lábasba, az egész borsot és a babérlevelet, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzöm amíg a hús teljesen meg puhul, majd bele teszem a mustárt .

A hús szeleteket kiveszem, össze töröm a zöldséget vagy leturmixolom, és tovább főzöm.

Közben készítek rántást , teszek bele kevés cukrot 1 gerezd fokhagymát, bele teszem a tejfölt felöntöm vízzel és a szószhoz adom. Visszateszem a húsokat és készre főzöm.

Zsemlegombóc:

A zsemléket kockára vágom és megpirítom (én Graham kenyeret pirítottam) félre teszem.

Készítek egy masszív nokedli tésztát és bele keverem a zsemle kockákat és a petrezselymet, vizes kézzel gombócokat formálok és bő sós vízben kifőzöm.

https://receptneked.wps.hu/sertes/vadas-zsemlegomboccal/