Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vagdalt hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle

A zsemlék áztatásához

  • tej
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott )

A panírozáshoz

  • zsemlemorzsa

A sütéséhez

  • olaj

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk (a zsemlét előzőleg tejben megáztatjuk, kifacsarjuk és összemorzsoljuk), és vagy kerek pogácsákat formálunk belőle, vagy egy nagy cipóvá alakítjuk.

Zsemlemorzsában megforgatjuk, és a kis húspogácsákat bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.

Az egészben hagyott húscipót beolajozott sütőlemezre vagy tűzálló tálra fektetjük, és egy kevés forró olajjal megöntözve a sütőben megsütjük. (A húspogácsákat takarék lángon süssük, nehogy belül nyersek maradjanak. A fasírtot még sokféleképpen lehet fűszerezni, így őrölt kömény, pirospaprika)

https://receptneked.wps.hu/sertes/vagdalt-hus/