Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vajbabos sertésragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéshús (2 személyre)
  • 10 dkg mirelit vajbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál házi darált paprika vagy piros arany
  • bors
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg száraztészta
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
Vajbabos sertésragu

Elkészítése

Kevés olajon a felkockázott szalonnát egy kicsit átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a szintén felcsíkozott húst. Fűszerezzük, és hozzáadjuk a paradicsomot. Majdnem készre sütjük, ekkor tesszük hozzá a fagyasztott vajbabot, és egy kis vizet öntünk rá. Az egészet készre főzzük.

A tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük, és a ragut behabarjuk. A tésztát félkeményre, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, vízzel leöblítjük, és a raguval összekeverjük. Tálalásig fedő alatt tároljuk.

Finom, gyors menü.

https://receptneked.wps.hu/sertes/vajbabos-sertesragu/