Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vasi pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • ízlés szerint só
  • 3 ek finomliszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 0,5 dl étolaj


Elkészítése:

A húst enyhén kiklopfolom és besózom.

Vasi pecsenye 002

Az áttört fokhagymát elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben.

Vasi pecsenye 007

A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.

A sütéshez egy serpenyőben felforrósítom az olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst.


Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is.

Vasi pecsenye 016

Petrezselymes krumplival, vagy fűszeres főtt-sült krumplival tálalom.

https://receptneked.wps.hu/sertes/vasi-pecsenye-4/