Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- ízlés szerint só
- 3 ek finomliszt
- 1 tk pirospaprika
- 0,5 dl étolaj
Elkészítése:
A húst enyhén kiklopfolom és besózom.
Az áttört fokhagymát elkeverem a tejben és belerakom a hússzeleteket. Legalább 2-3 órát hagyom a fokhagymás tejben.
A legjobb előző este elkészíteni ezt, mert minél többet pácolódik, annál puhább, ízletesebb lesz.
A sütéshez egy serpenyőben felforrósítom az olajat, közben összekeverem a lisztet a pirospaprikával és megforgatom benne az enyhén lecsepegtetett húst.
Megsütöm először az egyik felét, majd megfordítom és a másik felét is.
Petrezselymes krumplival, vagy fűszeres főtt-sült krumplival tálalom.




