Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vasi pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéshús
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 10 dkg liszt
  • só
  • bors

A sütéshez

  • 0,5 liter olaj

A körethez

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre húsleveslé
  • kevés bors
  • 1 kisebb karfiol
  • 1 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

Hús előkészítése

A hússzeleteket kiklopfoltam, enyhén megsóztam, majd egy tálba leraktam. Tejjel leöntöttem, 1-2 gerezd fokhagymát reszeltem rá. Jól összekevertem, majd a hűtőbe tettem. Ezt a lépést sütés előtti napon végeztem el.

Sütés előkészítése

Másnap a hússzeletekről lecsepegtettem a fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgattam. Olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütöttem őket.

Köret elkészítése

1 evőkanál olajon megpirítottam a rizst, enyhén megszórtam őrölt borssal és ráöntöttem a húsleveslét. Fedő alatt lassú tűznél hagytam duzzadni és főni. Ezután a felforrósított sütőbe tettem és ott dagadt készre. A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, kissé megsóztam, majd egy kanál olajon kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároltam.

Tálalás

A húst rizzsel és párolt karfiollal tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/sertes/vasi-pecsenye/