Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- só ízlés szerint
- csipet őrölt bors
A panírozáshoz:
- 15 dkg finomliszt
- 3 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb, porhanyósabb lesz.
A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.
Köretnek, sült burgonyát készíthetünk mellé.
Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
[box style=”info”]Ha a húst előző nap bepácoljuk akkor az elkészítés csak 15-20 percet vesz igénybe.[/box]