Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Zöldséges, gyümölcsös húsok

Vörösboros hús karamellizált dióval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst egyben hagyjuk, és késsel legalább 6 helyen mély vágásokat ejtünk rajta, ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezek a bemetszések segítenek, hogy a pác jobban átjárja a húst, és megtölthessük fokhagymával. A burgonyát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A tepsibe egyenletesen elrendezzük. A kis hagymákat megtisztítjuk, és felülről bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kitti_recept
Beküldte: 2013.03.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst egyben hagyjuk, és késsel legalább 6 helyen mély vágásokat ejtünk rajta, ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezek a bemetszések segítenek, hogy a pác jobban átjárja a húst, és megtölthessük fokhagymával.

A burgonyát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A tepsibe egyenletesen elrendezzük. A kis hagymákat megtisztítjuk, és felülről bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.

A bort egy tálba öntjük, hozzáadunk 2 evőkanál fűszerkeveréket, és elkeverjük. A húst a boros pácba fektetjük. A fokhagymákat megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk, és a hús bemetszéseibe töltjük. A maradék fokhagymát a páclébe tesszük a hús köré. A húst legalább fél órán át hagyjuk letakarva pácolódni.

Ezután a húst kevés olajon hirtelen körbepirítjuk, majd félretesszük. A maradék olajba egy nagy marék diót teszünk, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, és karamellizáljuk.

A tepsiben lévő burgonyára fektetjük a húst, és rárakjuk a pirított fokhagymát. A kis hagymákat a hús köré rendezzük, majd meglocsoljuk a maradék páclével. A karamellizált diót és a keletkezett levét szintén a húsra és a burgonyára öntjük. Az egészet megsózzuk, és ízlés szerint zöldfűszerekkel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá.

Előmelegített sütőben sütjük. Az első fél órában letakarva sütjük, majd a fedőt vagy fóliát levesszük, és tovább sütjük, amíg a hús megpuhul és a teteje megpirul. A sütés során 15 percenként meglocsoljuk a húst a saját levével, hogy ne száradjon ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kitti_recept
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is