A húst egyben hagyjuk, és késsel legalább 6 helyen mély vágásokat ejtünk rajta, ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezek a bemetszések segítenek, hogy a pác jobban átjárja a húst, és megtölthessük fokhagymával.
A burgonyát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A tepsibe egyenletesen elrendezzük. A kis hagymákat megtisztítjuk, és felülről bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
A bort egy tálba öntjük, hozzáadunk 2 evőkanál fűszerkeveréket, és elkeverjük. A húst a boros pácba fektetjük. A fokhagymákat megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk, és a hús bemetszéseibe töltjük. A maradék fokhagymát a páclébe tesszük a hús köré. A húst legalább fél órán át hagyjuk letakarva pácolódni.
Ezután a húst kevés olajon hirtelen körbepirítjuk, majd félretesszük. A maradék olajba egy nagy marék diót teszünk, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, és karamellizáljuk.
A tepsiben lévő burgonyára fektetjük a húst, és rárakjuk a pirított fokhagymát. A kis hagymákat a hús köré rendezzük, majd meglocsoljuk a maradék páclével. A karamellizált diót és a keletkezett levét szintén a húsra és a burgonyára öntjük. Az egészet megsózzuk, és ízlés szerint zöldfűszerekkel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá.
Előmelegített sütőben sütjük. Az első fél órában letakarva sütjük, majd a fedőt vagy fóliát levesszük, és tovább sütjük, amíg a hús megpuhul és a teteje megpirul. A sütés során 15 percenként meglocsoljuk a húst a saját levével, hogy ne száradjon ki.