Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros sertésmáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 600 g sertésmáj
  • 3 darab vöröshagyma (nagy)
  • 1 dl vörösbor
  • olaj
  • majoránna
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • só


Elkészítése:

A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. A májat csíkokra vágjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk. Ha a hagyma már üveges, rátesszük a májat. Fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon. Meghintjük 1 csapott evőkanál pirospaprikával. Összeforgatjuk, és felöntjük vörösborral. Ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal, majoránnával.

Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kicsit újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha nem lesz. Tálalás előtt sózzuk meg.

[box style=”info”]Kicsit nehezebb étel, de néha ilyet is megkíván az ember.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/vorosboros-sertesmaj/