Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros sertésragu rösztivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sertésraguhoz

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 0,5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál erőspaprika krém
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 dl vörösbor
  • só
  • bors

Rösztihez

  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése

Először a húst kockákra vágjuk, majd összekeverjük az apróra vágott vörös- és lilahagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, fűszerekkel, erős paprikakrémmel, mustárral és olajjal. Ezt a keveréket egy napig hűtőben pihentetjük, hogy a hús jól átvegye az ízeket.

Másnap a rösztivel kezdjük. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a folyadék elfőne, de a hús még nem lenne puha, húslevessel vagy vízzel pótolhatjuk.

Közben a rösztit készítjük el: egy serpenyőben kb. 1 dl olajat hevítünk, majd a hűtőből kivett burgonyás masszából kanállal kis kupacokat szedünk a serpenyőbe, amiket laposra formázunk. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Az elkészült rösztit a ragúval tálaljuk, ízlés szerint savanyú káposztával kiegészítve.

https://receptneked.wps.hu/sertes/vorosboros-sertesragu-rosztivel/