Először a húst kockákra vágjuk, majd összekeverjük az apróra vágott vörös- és lilahagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, fűszerekkel, erős paprikakrémmel, mustárral és olajjal. Ezt a keveréket egy napig hűtőben pihentetjük, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
Másnap a rösztivel kezdjük. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a folyadék elfőne, de a hús még nem lenne puha, húslevessel vagy vízzel pótolhatjuk.
Közben a rösztit készítjük el: egy serpenyőben kb. 1 dl olajat hevítünk, majd a hűtőből kivett burgonyás masszából kanállal kis kupacokat szedünk a serpenyőbe, amiket laposra formázunk. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Az elkészült rösztit a ragúval tálaljuk, ízlés szerint savanyú káposztával kiegészítve.