Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vörösboros sült csülök római tálban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kicsontozott csülök
  • 4-5 babérlevél
  • 10 szem fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • sertéssült fűszerkeverék
  • 2,5 dl vörösbor


Elkészítése:

A csülköt jól megmostam, majd a bőre nagyját eltávolítottam. Hideg vízben a babérlevél, fokhagyma és bors kíséretében 1 órán keresztül előfőztem.

A római tálat előtte levő éjszaka már vízben áztattam. A csülköket jól befűszerezem, majd a római tálba helyeztem. Kevés mangalica zsírt tettem még alá és 4-5 fokhagyma gerezdet, ezután öntöttem hozzá a vörösbort.

A sütőt 180 fokon előmelegítem és a húst további egy órán keresztül sütöttem. Az utolsó 10 percben fedő nélkül, hogy a teteje megpiruljon. Egyben sült burgonyával tálaltam, mellé pedig görög saláta készült.

https://receptneked.wps.hu/sertes/vorosboros-sult-csulok-romai-talban/