Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Wellington sertésszűz steak burgonyával és párolt zöldbabbal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része) 50 dkg csiperke gomba 2 gerezd fokhagyma 1 db vöröshagyma só-, bors ízlés szerint 1 cs petrezselyemzöld kb 10 dkg mustár kb fél dl olaj 1 cs (270 g) leveles tészta 20 dkg fekete erdei sonka 1 db tojás sárgája (a kenéshez) Elkészítése: A húst előkészítjük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
malmosszilvia
Beküldte: 2016.08.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • kb 10 dkg mustár
  • kb fél dl olaj
  • 1 cs (270 g) leveles tészta
  • 20 dkg fekete erdei sonka
  • 1 db tojás sárgája (a kenéshez)


Elkészítése:

A húst előkészítjük, lehártyázzuk és a felesleges inaktól megtisztítjuk. Ha szükséges, akkor a két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús. Egy serpenyőben olajat forrósítunk.

A húst sózzuk, borsozzuk, majd 4-5 perc alatt kérget sütünk rá. Forgatásához ne villát, hanem csipeszt használjunk, ne szúrjuk meg a húst. Pár perc múlva kenjük be mustárral és tegyük félre.

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén aprított gombát, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig sütjük, míg a levét teljesen el nem fövi. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.

Egy folpack fóliára párhuzamosan, kis átfedéssel kiterítjük a vékony sonkaszeleteket, eloszlatjuk rajta a kihűlt gombát és ráhelyezzük a mustárral megkent húst. Összetekerjük a fóliával, mint egy szaloncukrot és hűtőbe tesszük körülbelül 30 percre.

A leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, szintén folpackra rakjuk ugyanúgy, mint a húsnál. Akkora legyen, hogy a hús kényelmesen beleférjen. A hűtőből kivett sertésszüzet, fólia nélkül a tésztára helyezzük.

A tésztát szorosan feltekerjük rá a folpack segítségével. Ha körbeért, a felesleget levágjuk, a széleit behajtjuk és a fóliával jó szorosan (szintén a szaloncukrot utánozva) feltekerjük. Szép, henger alakú legyen! Szintén minimum 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

A hűtőből kivéve kicsomagoljuk, majd a tojás sárgájával bekenjük. Egy kés hátával tetszőleges mintát húzhatunk a tészta tetejére, és a maradék tésztából akár díszítést is készíthetünk, amiket tojássárgájával rögzítünk.

Egy kicsit megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Legalább 15 percig pihentetjük, majd éles késsel körülbelül 1 centiméter széles szeletekre vágjuk. Nálam steak burgonya és párolt zöldbab készült mellé köretnek, valamint egy isteni, mondhatnám úgy is, hogy a kedvenc mártásom, a zöldbors mártás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is