Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zacskóban sült hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • csirkecomb ( vagy szárny, vagy akár pulykából is)
  • szalonna
  • 1 fej fokhagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst megtűzdelem a szalonnával (amit előzetesen legalább 1 órára fagyasztóba teszek, mert úgy könnyebb vele bánni)és a fokhagymával, majd sózom borsozom. Tyúktojás nagyságú krumplikat megpucolok és egészben rakom be a sütőzacskóba. A zacskóba előzőleg nagyon kevés étolajat öntök és “elkenem benne”. A zacskót lezárom, néhány lyukat szúrok rajta és sütőbe teszem. A hús nagyságától függően akár 1 órát (vagy többet) sütöm. Ha a végén nem szép piros a hús, a zacskót kivágom és néhány percre meg visszateszem a sütőbe.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zacskoban-sult-hus/