Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Znaimi ecetes borda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontozott sertésborda
  • 1 evőkanál olaj
  • liszt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • ecetes uborka (karikákra vágva)
  • só
  • bors
  • babérlevél

Elkészítése

A kivert, megsózott hússzeleteket lisztbe mártjuk, és az olajban kisütjük. A húst kivesszük és félretesszük, a zsírjában a karikákra vágott hagymát meg a zöldségeket megpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, a fűszereket belerakjuk, a húst visszatesszük, és megpároljuk.

Végül a húst tűzálló tálra rakjuk, és melegen tartjuk. A mártását a lisztes tejföllel besűrítjük, áttörjük, és néhány, karikákra vágott ecetes uborkát is rakunk bele. Felforralva a húsra öntjük, és makarónival tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/znaimi-ecetes-borda/