Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbabos hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertéskaraj vagy comb
  • 1 nagy doboz tejföl (375 g)
  • fokhagyma
  • 25 dkg zöldbab
  • 15 dkg sajt
  • 4 szál újhagyma
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • fűszerpaprika
  • 15 dkg burgonya


Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk.

A húst kevés vajon elősütjük, majd egy sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük.

Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk.

A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, majd kevés kacsazsírt tegyünk az edénybe és pirítsuk aranybarnára.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldbabos-hus/