Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldbors szószban párolt sertésérmék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertés comb
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál zöld bors
  • 2 dl fehér bor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csomag penne tészta

Elkészítése

A sertéscombról eltávolítom a zsírt és a felesleges részeket, majd vékony szeletekre vágom. Egy mélyebb serpenyőben felhevítem a margarint, és a hússzeleteket hirtelen átsütöm benne, amíg színt nem kapnak. Ezután a húst kiszedem a serpenyőből, és két kanál segítségével összetöröm a zöldborsot.

A zöldborsot a margarinra dobom, és kissé felforrósítom, majd hozzáadom a mustárt és jól elkeverem. Ezután beleöntöm a fehérbort és a vizet, majd visszahelyezem a húst a serpenyőbe. Fedő alatt addig párolom, amíg a hús meg nem puhul. A párolás végén hozzáadom a főzőtejszínt, és az egészet összeforralom, hogy a szósz jól összeérjen.

Közben pennetésztát főzök, és az elkészült zöldborsos mártással tálalom.

Sztori

Imádjuk a bélszínt zöldbors mártással, de spórolni szerettem volna egy kicsit, így sertéshúsból készítettem el. Így is megállja a helyét, és nagyon finom lett!

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldbors-szoszban-parolt-sertesermek/