Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsó főzelék ízes fasírttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fasírt

  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • zellerzöld
  • majoránna
  • bazsalikom
  • só
  • bors
  • őrölt paprika
  • 2 tojás
  • 2 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Zöldborsó főzelék

  • 25 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 dl 30%-os tejszín
  • 7 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt
  • só
  • édesítőszer ízlés szerint

Elkészítése

A zöldborsót felteszem annyi vízben főni pici sóval, amennyi ellepi és kb 10 perc alatt puhára főzöm. Közben a teljes kiőrlésű barnarizslisztet elkeverem a tejszínnel csomómentesre. Aki édesen szereti, az tegyen bele egy pici édesítőszert.

Ha megpuhult a zöldborsó akkor behabarom a tejszín és a teljes kiőrlésű barnarizsliszt elegyével, majd sűrűre főzöm.

A fasírthoz a vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyem és zellerzöldjét apróra vágom, hozzáadom a húshoz a többi hozzávalóval együtt és alaposan átkeverem.

Lemérem a kapott húsmasszát és 50-60 grammos egyenlő gombócokra osztom, zsemlemorzsában megforgatom és zsiradékban barnára sütöm.

Tálalás előtt lehet díszíteni petrezselyemzölddel vagy zellerzölddel.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldborso-fozelek-izes-fasirttal/