Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db mellső csülök
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kg zöldborsó
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A besózott csülköt kuktában vagy lábasban kevés vízzel jó puhára pároljuk. Tűzálló tálra fektetjük, a levét ráöntjük, a vékony karikákra vágott répával körülrakjuk, és a sütőben szép pirosra sütjük.

Tálalás előtt a leszűrt borsót hozzákeverjük, ezzel már csak megmelegítjük, de nem forraljuk fel, és végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel. (Ha friss borsóból készítjük, a borsót kevés vajban megpároljuk, és így tesszük az utolsó percben a csülökhöz.)

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldborsos-csulok/