Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Zöldborsós sertésragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja) 1 nagy fej vöröshagyma 2 ek tyúkzsír 1 nagy paradicsom 2 ek házi darált pirospaprika 1 tk őrölt pirospaprika 1 kk só 0,5 kk őrölt bors 15 dkg zöldborsó Elkészítése: A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús (lehet comb, karaj, nálam most tarja)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 nagy paradicsom
  • 2 ek házi darált pirospaprika
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 15 dkg zöldborsó


Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.

Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát és a paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Fedő alatt addig főzzük, míg puha nem lesz.

Legvégül hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és pár perc alatt épp roppanósra főzzük. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a raguról a lé elfőjön.

Melegen, párolt rizs, nokedli vagy sós vízben főtt krumplival kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is