Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós sertéstokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 darab tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 evőkanál olvasztott zsír
  • só
  • ízlés szerint őrölt fehér bors
  • ízlés szerint kakukkfű

Elkészítése

A megtisztított sertéscombot hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk, majd ugyanígy a szalonnát, a paprikát és a vöröshagymát is.

A húst sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzákeverjük a húst és tovább pirítjuk. A megpirult szalonnát, húst kiszedjük és a zsírjába a kétféle hagymát, paprikát beledobjuk, majd sózzuk.

Ha az egész összesült visszarakjuk a húst, szalonnát és kevés alaplével felöntjük. Végül a zöldborsóval és a kakukkfűvel további 10 percig főzzük.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldborsos-sertestokany-2/