Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós sertéstokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg tarja (vagy lapocka )
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 1 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
Zöldborsós sertéstokány

Elkészítése

A húst alaposan megtisztítjuk, majd 4-6 cm vastag csíkokra vágjuk. A vöröshagymát szintén megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Ezután fűszerezzük ízlés szerint, és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, paprika és paradicsom hozzáadásával lassú tűzön puhára pároljuk.

Ha a hús elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább főzzük, amíg az is megpuhul.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd ezzel behabarjuk az ételt. 1-2 percig összeforraljuk, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldborsos-sertestokany/