Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 0,5 kg zöldborsókonzerv
  • 1 kiskanál liszt
  • só
  • 1 csipet cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A vajat megforrósítjuk, a megsózott húst hirtelen kisütjük benne, és forró tálra szedjük. A levébe keverjük a lisztet, kevés zöldborsólével felengedjük, összeforraljuk, és kevés sóval meg cukorral ízesítjük.

A leszűrt borsót belekeverjük, alaposan átforrósítjuk, de nem forraljuk fel, a megvagdalt petrezselyemzölddel meghintjük, végül a húsra öntjük, és azon frissen tálaljuk. Ha megfelelően adagoltuk a cukrot meg a petrezselyemzöldet, olyan mintha friss tavaszi borsóból készítettük volna. (Ha friss borsóból készül, azt vajon megpároljuk.)

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldborsos-szelet/