Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb 2 evőkanál zsír vagy étolaj 2 fej vöröshagyma 2 kávéskanál csemege pirospaprika 3-4 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál só 1 kávéskanál őrölt fekete bors 1 kávéskanál majoránna 0,5 kg (mirelit) zöldborsó Körethez: 1,5 kg krumpli étolaj só Elkészítése: A húst felszeletelem és utána csíkokr vágom. A vöröshagymát apróra vágom és a zsiradékon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
03Judit15
Beküldte: 2017.02.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 evőkanál zsír vagy étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál csemege pirospaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 0,5 kg (mirelit) zöldborsó

Körethez:

  • 1,5 kg krumpli
  • étolaj


Elkészítése:

A húst felszeletelem és utána csíkokr vágom.

A vöröshagymát apróra vágom és a zsiradékon megpirítom. Hozzáadom a finomra vágott fokhagymát, a húst, hagyom kifehéredni, majd meghintem borssal, pirospaprikával, majorannával és sóval.

Összekeverem, majd pár percig kevergetve párolom, majd annyi vizet öntök alá, hogy épp ellepje a húst. Lefedem és lassú tűzön, néha megkevergetve és szükség szerint a vizet pótolva, hagyom a húst párolódni. Amikor kezd puhulni, belekeverem a zöldborsót és azzal együtt készre főzöm.

A krumplit megpucolom, megmosom, kockákra vágom és olajban kisütöm, végül megsózom.

A kész zöldborsós tokányt sült krumplival tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
03Judit15
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is