Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldborsós tokány puliszkával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 2 darab babérlevél
  • bors
  • só
  • 1 darab húsleves kocka
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 dl kukoricadara

Elkészítése

A szalonnát csíkokra vágjuk, majd kisütjük.

A finomra vágott hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst, megszórjuk a liszttel és pár percig pirítjuk.

Ekkor rátesszük a fűszerpaprikát, majoránnát, babérlevelet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd belemorzsoljuk a leveskockát, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lefedve lassan főzzük. Ha szükséges a levét pótoljuk.

Mikor a hús már majdnem puha, a zöldborsót is belefőzzük.

A kukoricadarát 4 dl sós, forró ízben készre főzzük.

A kész puliszkát a raguval és vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldborsos-tokany-puliszkaval/