Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges hús sült krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéscomb
  • 3 szem paradicsom
  • 2-3 db paprika
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • magyaros fűszerkeverék
  • olaj (a sütéshez )
  • 1 db cukkini
  • 1 kg burgonya

Elkészítése

Hús és zöldségek elkészítése

A sertéscombot vékony, hosszú csíkokra vágjuk, mint a tokánynál. Kevés olajat forrósítunk egy wokban, hozzáadjuk a húst, megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel, és elkezdjük pirítani. Amikor félig megsült, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a karikára vágott cukkinit és a hagymakarikákat. Időnként átforgatjuk, és addig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul, a zöldségek pedig kellemesen szaftosak lesznek.

Burgonya sütése

A burgonyát ízlés szerint kockákra vagy hasábokra vágjuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük. A kész krumplit papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

Tálalás

A sült krumplit tányérra halmozzuk, a közepére tesszük a zöldséges húst a szafttal együtt, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A hús mellé adhatunk egy kevés csípős paprikát is, ha pikánsabb ízt szeretnénk. A sült krumplit feldobhatjuk friss petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is.

https://receptneked.wps.hu/sertes/zoldseges-hus-sult-krumplival/